Föreningen

Välkommen till Arboga kuskarna

Arbogakuskarna är en förening ansluten till Svenska ridsportförbundet, med syfte att främja intresset för körning med häst.
Vid Tofthammar, ca 5 km söder om Arboga, arrenderar Arbogakuskarna en ladugård och ett 3 ha stort markområde, med härliga rid- och körvägar. Där har vi börjat anlägga permanenta träningsbanor samt arrangera tävlingar, bl.a. i skogskörning, brukskörning, bruksridning och maraton.
Vi anordnar också kurser, typ inkörningskurser, reparation av vagnar och seldon, mm. Under hösten -vintern brukar vi ha lädercirklar, där vi syr nya och lagar gamla seldon, bl.a.
Vi har även temakvällar sista tisdagen i månaden under hösten och våren. Då bjuder vi ibland in gästföreläsare i något intressant ämne.
Under senare år har verksamheten utökats med riddarspel under medeltidsdagarna i Arboga. Där deltar alla kategorier av ryttare och hästar, från shetlandsponnyer och islänningar till halvblod och nordsvenskar. Varje sommar tränar frivilliga medlemmar hårt för att i augusti kunna framföra en bra och underhållande riddarföreställning.
På senhösten ordnas Hubertusjakt vilket är en populär aktivitet som drar många deltagare.
Föreningen har medlemmar från hela Mälardalen.

Länk till gamla sidan

http://www1.idrottonline.se/default.aspx?id=276247

 

 

Kommentarer inaktiverade.